Menu

Medische pedicure

 

“Een medische pedicure is een behandeling voor mensen met moeilijke en pijnlijke voeten alsook voor diabetici. Sommige ziekenfondsen betalen dan ook een gedeelte van deze pedicurebehandeling terug.”

“Er wordt een persoonlijke behandelingsfiche opgemaakt: alle specifieke voetproblemen worden genoteerd en de behandelingsprocedure wordt uitvoerig besproken. Eerst worden de voeten ontsmet. De nagels worden geknipt en gevijld. Nagelriemen en nagelwalletjes worden verzorgd en velletjes worden weg geknipt. Eelt wordt verwijderd en eventuele problemen als ingegroeide nagels, likdoorns of schimmelnagels worden aangepakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een podospray. Tot slot worden de voeten ingesmeerd en gemasseerd met een voetcrème. Deze pedicure is zeer weldadig voor uw voeten. Vele klachten kunnen verholpen worden als u uw voeten regelmatig laat behandelen.”

De meest voorkomende klachten zijn:

Schimmelnagels

“Veel mensen noemen dit ook wel kalknagels, maar een kalknagel is een schimmelnagel. Een schimmelnagel kan jaren aanwezig zijn zonder pijn te geven. Een voetschimmel kan daarentegen vervelende jeuk en huiduitslag geven. Dit zijn dus twee verschillende klachten, die dan ook apart behandeld moeten worden. Wij adviseren daarom om de juiste producten te gebruiken die de behandeling ondersteunen.”

“Ik werk met ‘Happy Foot Laboratories’ waarmee goede resultaten werden behaald. Het is een lijn die voetklachten verhelpt. Denk hierbij aan voetschimmel, mycosenagels (schimmelnagels) en kloven. De sporen van schimmel worden met de producten gedood. In combinatie met dagelijks gebruik van de schimmelspray voor mycosenagels, verdwijnt de schimmel. Met ondersteuning van een pedicurebehandeling wordt een optimaal resultaat bereikt. U krijgt weer mooie en gezonde nagels!”

Eelt en kloven

“Soms kan eelt zo’n ongemak veroorzaken dat je het gevoel krijgt dat er iets nijpt onder je voet. Wanneer er dan nog kloven aanwezig zijn, worden deze ook verzorgd. Bij dit soort problemen is een specifieke klovencrème aangeraden (roselan zalf).

Ingegroeide nagels

“Wanneer de nagels foutief worden geknipt (te kort en te rond), kan het gebeuren dat er een nagelhoekje gaat ingroeien. Door druk van schoenen of bepaalde bewegingen, kan dat een enorme pijn veroorzaken. Wacht dan zeker niet te lang om langs te komen bij de pedicure. Het kan gaan ontsteken en wonden veroorzaken (bij wondjes: dermazink).“

Eksterogen en likdoorns

“Deze kwalen kunnen we verhelpen door het uitfrezen van de likdoorn of met behulp van een orthese. Dit is een hulpstukje, vervaardigd uit siliconenmateriaal, dat de druk wegneemt. De kwaaltjes ontstaan meestal door het dragen van te nauwe schoenen of zijn gewoon een gevolg van een foute manier van lopen of een teenafwijking (op en tussen de tenen). Sommige likdoorns kunnen definitief weggehaald worden (ook al hebt u ze al héél lang). Andere blijven hardnekkig terugkomen.”

Hamertenen

“Een orthese komt ook vaak van pas bij het bestrijden van hamertenen. Door deze brug van siliconen worden de tenen terug in de juiste houding gebracht.”

Wens je een behandeling of meer informatie? Neem gerust telefonisch contact op of stuur een e-mail!

Nagel Studio Ida van bolenstraat 30 3740 Bilzen Gsm: 0477/47 32 49 info@nagelstudio-glam-it.be BTW BE 0883 238 844